Cyborg Unplug, en produkt som låter dig blockera vissa enheter i ditt WiFi-nätverk

Cyborg Unplug, en produkt som låter dig blockera vissa enheter i ditt WiFi-nätverk

Vi lever i en tid där det finns ett ökande antal elektroniska enheter som kan användas för att kränka vår rätt till sekretess: Google Glass, dolda trådlösa mikrofoner, drönare med kameror. Om du är orolig för att någon kan använda dessa eller andra enheter. se på dig, du har tur eftersom Julian Oliver – en artist från Berlin – har utvecklat en produkt som förhindrar att dessa elektroniska enheter ansluter till Internet.

Cyborg Unplug, namnet på den här produkten, är en enhet med ganska liten storlek, som du kan se på bilden ovan. När vi har anslutit den är Cyborg Unplug ansvarig för att blockera alla de enheter som försöker ansluta till ditt WiFi-nätverk. I själva verket kan den till och med användas för att koppla bort enheten från alla nätverk som den är ansluten till, även om den hanteras av tredje part, en funktion som, som dess utvecklare varnar, ska du använda på egen risk. Faktiskt, Denna produkt är en liten router som ansvarar för att blockera MAC-adresserna (en unik adress som identifierar nätverkskortet för varje enhet) för de elektroniska enheter som vi anger. Varje produkt från en viss tillverkare har ett gemensamt teckenmönster i sin MAC-adress, så tack vare detta kan den här enheten ta reda på vilken typ av enhet som försöker ansluta till nätverket för att avgöra om den ska blockera den eller inte . Om vi ​​till exempel har konfigurerat Cyborg Unplug att blockera Google Glass från vårt nätverk, leta efter det vanliga mönstret i MAC-adresserna på den här enheten och förhindra att de ansluter till vårt WiFi-nätverk. Naturligtvis hindrar produkten bara enheter från att ansluta till Internet, men kan inte hindra dem från att fortsätta spela in eller ta bilder.

Idén att utveckla denna produkt uppstod efter framgången med ett program som utvecklats av samma artist som gör det möjligt att blockera Google Glass från WiFi-nätverk. På grund av idéens framgång bestämde Julian Oliver att tillverka en enhet som möjliggör blockering av ett stort antal olika enheter. Cyborg Unplug kommer att kommersialiseras från och med den 30 september nästa till ett pris mellan 50 och 100 dollar, beroende på modell.