crounty – Betala dina kontakter för att hjälpa dig att hitta det du letar efter

crounty - Betala dina kontakter för att hjälpa dig att hitta det du letar efter

crounty.com Det är en webbplats som låter oss specificera ett behov, som anger det pris som vi är villiga att betala till den som hittar lösningen. Det kan vara en designer för en webbplats, en lägenhet i Madrid, en begagnad fotokamera … vad som helst, utan begränsningar för kategorier eller beskrivningar.

När vi har beskrivit vad vi letar efter och vad vi kan betala till den som hjälper oss att söka får vi en webbadress med vårt förslag, en länk som vi kan avslöja till vänner och kontakter för att hjälpa oss i sökningen. Om någon av dem kan hitta det, behåll en procentandel av pengarna, en annan del går till crounty.com. Om vår vän inte hittar lösningen kan han få sin egen webbadress för att fortsätta leta efter människor och alltid behålla en procentandel av de ursprungliga pengarna.

På detta sätt, om behovet måste avslöjas i form av en kedja bland 50 personer, kommer de 50 att få en procentandel av de pengar som vi var villiga att betala för lösningen.

Det är viktigt att komma ihåg att pengarna vi anger inte är vad vi kan betala för produkten eller tjänsten och vad vi kommer att betala till den som hjälper oss att hitta dem (i exemplet i bifogad skärmdump anger jag att jag skulle vara villig att betala $ 500 till någon som säger till mig en lägenhet att hyra i Madrid, inte att betala 500 dollar för lägenheten).

I slutet kommer lösaren att kunna kontakta oss via ett privat e-postmeddelande från crounty.comoch därmed avslutar förhandlingarna.