Creator of 4chan säljer projektet till en japansk entreprenör

captura-7

4chan, skapades 2003 som en digital tavla där användare lägger bilder av manga och anime, en portal som utvecklades för att publiceras anonymt och blev synonymt med aktivism på Internet, har äntligen sålts vid en tidpunkt.

Det hade redan 20 miljoner besökare varje månad utan behov av någon typ av investeringsfond.

Efter 11 år överlämnade Christopher Poole, som bara var 15 när han skapade webbplatsen, projektet till Hiroyuki Nishimura, grundare av det japanska forumet 2Channel, som rapporterats i The New York Times.

4chan blev mycket känd de senaste åren som källa till en stor mängd stulen information, liksom en säker tillflyktsort för många användare utan mycket goda avsikter, även om det för det mesta bara försvarar yttrandefriheten, kämpas det mot censur, och det är något från hela världen som vi måste tacka 4chan.

Annonsörer har undvikit att dyka upp på en sådan kontroversiell webbplats, och affärsmodellen verkade inte gå så bra.

Ändå anser den nya ägaren att hans stora publik har potential för intäktsgenerering, även om han inte har angett detaljer.

De belopp som betalats för byte av händer har inte avslöjats, även om vi säkert kommer att tala om mer än sju nollor.

Förlagslinjen kommer inte att förändras mycket, eftersom 2Channel har samma filosofi och en fantastisk upplevelse i världen av anonyma publikationer.

Du kan läsa mer om 4chans historia på hela Wikipedia-sidan.