composer

Composer, ett nytt verktyg för att utveckla HTML5-appar

kompositör

Komponerad av AppGyver, ett företag som är dedikerat till att bygga verktyg för att skapa prototyper och applikationer, kommer Composer till oss i den offentliga beta-fasen. Den nya tjänsten gör det möjligt för oss att skapa HTML5-applikationer med hjälp av ett dra-och-släpp-system, och det integreras med backend och verktyg som Facebook Parse, Kimono Labs eller Built.io.

Composer har designats för alla de utvecklare som snabbt vill utföra en mobilapplikation och av den anledningen har den ett enkelt gränssnitt som det inte tar lång tid att bekanta sig med och som vi kan bygga en funktionell prototyp med på några få steg (eller många, beroende på hur mycket vi vill gå i detalj).

Som det är fallet med många prototypverktyg tillåter Composer oss att exportera applikationen och arbeta med HTML5-koden. Som en detalj som också är värt att nämna kan vi generera en QR-kod för vår applikation, en kod som kan skannas från AppGyver-mobilappen för att se ändringarna i realtid därifrån – på det här sättet kan vi se hur det är .

Composer är tillgängligt gratis i denna beta-fas, och även om hela versionen kommer att betalas för senare kommer vi också att ha en mer grundläggande gratisversion.