Coinbase Card, betalkortet för att spendera din bitcoin på bageriet

myntbas

Coinbase har presenterat ett betalkort som är särskilt utformat för dem som har sparat bitcoin och inte vet vad de ska göra med det.

Det är ett kort som kan användas för att spendera Bitcoin, Ethereum, Ripple och Litecoin som om det vore en traditionell valuta. Det är resultatet av ett partnerskap med VISA och låter oss göra betalningar i vårt lands valuta medan Coinbase gör förändringen i realtid för att samla in från vår bitcoinbas.

Processen är inte gratis, naturligtvis finns det provisioner varje gång vi använder kortet och beror på mängden kontantuttag. Om de till exempel överstiger 200 pund i Storbritannien, kommer en provision på 1% att tillämpas för varje uttag (för tillfället är kortet endast tillgängligt i Storbritannien, så exemplen kommer alltid i pund). Varje betalning har en provision på 3% om det inte är ett nationellt köp, även om dessa värden kan ändra ursprungslandets funktion.

Om vi ​​inte vill ha kortet tillgängligt fysiskt kan vi alltid ha den virtuella versionen i mobilappen, en app som alltid visar de transaktioner som gjorts, även om den fysiska versionen är ganska modern, med kontaktlös, chip och PIN, som de flesta kort som finns tillgängliga i den första världen.

myntbasapp med kortutgifter

I väntan på att ha kortet tillgängligt de närmaste månaderna i flera andra länder satsar Coinbase således på enkelhet, något som borde ha dykt upp för många år sedan, då bitcoin var mer modernt, vilket förhindrade att det blev associerat med den svarta marknaden och att pengatvätt.