codeavengers

Code Avengers – För att lära dig HTML 5, CSS3 och JavaScript

codeavengers

Code Avengers (www.codeavengers.com) är en webbplats som är utformad för att göra det enkelt och underhållande att lära sig programmera, fokuserat, för tillfället, på HTML5, CSS3 och JavaScript och erbjuder ett system där vi kan gå upp från nvel samtidigt att vi deltar i aktiviteter och spel som lär oss att programmera.

Huvudsyftet är att erbjuda interaktivt lärande med gratiskurser, även om det också finns specialprogram för lärare där eleverna måste betala 5 dollar för varje nivå, den första är helt gratis.

Genom att delta i varje kurs ser vi uppgifter som vi måste utföra, en online kodredigerare och en sida som visar resultatet av det vi programmerar, alla uppdelade i sektioner och med möjlighet att snabbt upptäcka vad vi gör fel.

Det är inte första gången vi ser gratis programmeringskurser på Internet. Vi har redan talat vid flera tillfällen om codecademy, kodskola, LearnStreet, udacity och trähus, för att ge några exempel, även om det alltid är bra att veta att alternativen fortsätter att växa, så att fler och fler människor lär sig att göra underverk i en webbläsare.