Clipular – fånga, katalogisera och dela webbplatsinspelningar

Clipular

Clipular är en applikation som liknar Urklipp, där vi kan ta skärmdumpar av webbplatser eller specifika områden på webbplatser för att spara dem på vår egen tavla, liknande Pinterest, där vi vid varje inspelning kommer att skapa deras motsvarande etiketter och anteckningar för att katalogisera dem, vilket gör att vi kan söka vid vilket vi behöver, med hänsyn också till att själva fångstens texter också tas med i sökningarna.

För att börja måste vi bara installera Chrome-tillägget och sedan logga in med vårt Facebook- eller GMail-konto, och vi kan nu fortsätta ta skärmdumpar av webbplatser som vi vill spara för senare åtkomst. Tillgång till Clipular-funktionalitet erhålls via flera kanaler, varav den första är genom ikonen som kommer att infogas bredvid omnibar. De återstående rutterna går genom snabbmenyn och genom att kombinera Alt + C-tangenterna.

De fångster vi gör kommer att vara tillgängliga från vårt eget bräde, där vi bland annat kan skapa en serie justeringar tack vare de grundläggande bildverktygen som Clipular innehåller, även om vi också kan välja att använda våra egna Voljär från samma applikation.

De fångster som vi har kan också delas i våra egna Facebook-konton, vilket ger åtkomst till våra kontakter. Från vår egen styrelse kan vi också få webbadresserna till varje fångst för att kunna dela dem på andra sätt.

I grund och botten kan vi säga att Clipular deltar i direkt konkurrens till Urklipp som en social markör, med fångsterna alltid tillgängliga från webben för åtkomst var vi än är.

Länk: Clipular