Cicada Hunt, mobil applikation för upptäckt av låten till Cicadetta montana

Cicada Hunt

Enligt ett koncept som liknar den populära Shazam-mobilappen, New Forest Cicada Project har utvecklat mobilapplikationen Cicada Hunt, tillgänglig för både Android och iOS, speciellt utformad för att användas i New Forest, i Southampton, Storbritannien, för att lokalisera Cicadetta montana, den infödda cikaden på den platsen, så att den kan upptäcka deras låtar som förekommer mellan maj och juli och vars ljud produceras med en frekvens i kanten av vårt hörselområde (från 20 Hz till 20 KHz). Vid tidpunkten för upptäckten kommer applikationen att skicka en rapport till projektgruppen med plats och datum, även om det också kan be användarna att spela in ljudet för analys mer detaljerat.

För närvarande fokuserar själva applikationen på själva Cicadetta montana, men utvecklarna har redan planer på att införliva identifieringen av olika arter av fåglar och insekter, enligt Mashable, vilket gör det möjligt att övervaka de olika arterna, förutom att göra en värmekarta över deras förökning.

Användare som vill ha mer information om själva projektet kan gå till dess officiella sida, där de kan prenumerera på dess e-postlista, samt följa upp dem via sina officiella Facebook- och Twitter-konton. På själva den officiella sidan kommer de också att ge dig mer information om Cicadetta Montana, de har en serie spel, och det har också diskussionsforum med en serie öppna trådar.

Med allt detta kommer applikationen, som nyligen presenterades vid en konferens om artificiell intelligens i Kina, att vara användbar för de användare som går in i skogar och naturparker och kan lära sig mer om vad som omger dem, med hänvisning till insekter och fåglar för ljud de gör.