Chromium-teamet testar applikationsstart utan installation

Krom

Franois Beaufort, utvecklare och evangelist av open source-webbläsaren Chromium, tillkännager genom sin Google+ profil starten på ett intressant experiment i den senaste utvecklingsversionen av Chromium genom vilken kortvariga applikationer kan lanseras från hyperlänkar. Användare som vill testa kortvariga applikationer måste ha den här utvecklingsversionen installerad, tillgänglig för Windows, Linux och Chrome OS och ange i kromfältet: // flags / # enable-ephemeral-apps för att aktivera denna funktion om den ännu inte var aktiverad .

För att göra det tydligt att de är de korta applikationerna från Google, det är de applikationer som körs direkt från Chrome Web Store utan att behöva installeras tidigare, och därför behöver de inte heller avinstalleras.

När användare har sökt efter applikationer direkt från programstartaren, kommer de att få tillgång till resultaten från Chrome Web Store, där de kommer att kunna se applikationer som, förutom att installeras, också kommer att kunna köras direkt. Dessa tester tyder på att Chrome Web Store redan kan tillåta lansering av applikationer utan behov av installation, vilket gör det till en fråga om tid att vi förr eller senare kan se den här nya funktionen till stabila versioner av Chrome, ett boost som ger Google till Chrome-applikationer med tanke på att de kan användas i större utsträckning av användarna.

Kom ihåg att vi kan ha Chrome-applikationsstartaren tillgänglig i vårt system, i länkfältet i vår webbläsare och till och med inom Googles tjänster. Källkoden för denna funktion är också tillgänglig.