chromecast

ChromeCast kommer snart att nå många fler länder

chromecast

Goda nyheter för dem som väntar på ChromeCast som vatten i maj.

De tillkännager på SXSW att ChromeCast äntligen kommer att lämna USA för att nå många andra länder under de kommande veckorna, vilket innebär att vi säkert kommer att ha en enhet på drygt 30 dollar tillgänglig i Europa före sommaren.

ChromeCast, som vi har testat i några veckor här på WWWhatsnew, är en liten enhet som ansluts till alla TV-apparater som har HDMI och visar innehållet i våra telefoner och surfplattor på en stor skärm. Tyvärr stöder det bara några applikationer, men nu när de har släppt SDK växer antalet tillgängliga applikationer en hel del.

För tillfället kan vi spela upp videoklippen från youtube, bilderna från myshoebox, vad vi håller i RealPlayer Cloud, filmerna och serierna från NEtflix … här är flera av de kompatibla applikationerna, även om de inte är alla.

Enligt radiorykt, Storbritannien och Australien kommer att vara de första att njuta av ChromeCast utanför USA, även om det står klart att Latinamerika, där Netflix redan kan avnjutas, är en mycket attraktiv marknad för försäljning av denna enhet. I många av de länder där det finns Netflix finns det också miljontals hem utan en TV ansluten till Internet, så att användare slutar njuta av innehåll endast från mobiltelefoner och datorer; En liten chromecast för mindre än 40 dollar kan låta dig njuta av denna applikation på praktiskt taget vilken TV som helst, så försäljningen kommer säkert att skjuta i höjden.

Vi kommer att vara uppmärksamma på utvecklingen i detta avseende.