Chrome överträffar IE enligt NetMarketShare, det är redan den mest använda webbläsaren i världen

Bild: Captura de gráfica Abril 2016 de NetMarketShare

Bild: Skärmdump april 2016 från NetMarketShare

Det fanns en tid då Microsofts webbläsare på långt håll dominerade webbläsarmarknaden.

För närvarande är Internet Explorer fortfarande i nedgång, men det som också är slående är att Microsofts alternativ fortfarande inte lyfter huvudet, där användare som försökte Edge sedan valde att söka efter andra alternativa webbläsare.

Och naturligtvis har vi nu att den dominerande webbläsaren är Chrome, med dess fördelar och nackdelar.

I den meningen är det nu NetMarketShare som placerar Chrome i första position i sin senaste rapport på bekostnad av Internet Explorer, vilket placerar det på andra plats.Det är slående att NetMarketShare-webbplatsen nu Chrome först i förhållande till andra webbmätningstjänster, vilket är fallet med StatCounter, som redan placerade Chrome först i maj månad 2012.

Dessutom, som noterats av ZDNet, grupperar NetMarketShare Internet Explorer och Edge som Internet Explorer.

Å andra sidan har den konkurrerande tjänsten StatCounter Internet Explorer på tredje plats.

Detta innebär att dessa webbläsarmätningstjänster, trots att de har olika metoder, gör det tydligt att Internet Explorer inte är som bäst, och det var 1999 då det började dominera marknaden genom att komma integrerade serier i Windows-operativsystemet och slog Netscape , som har orsakat huvudvärk inför de juridiska problem som har konstaterats för detta faktum.

En ytterligare aspekt att komma ihåg, enligt antalet NetMarketShare, är att den stora förloraren har varit Mozilla Firefox och endast lämnat 9,76% av marknadsandelen.

För NetMarketShare rankas Chrome först med 41,66% medan IE ligger på andra plats med 41,35%, där den tidigare har stigit 2,6% medan den senare har tappat 2% tidigare.

april månad.