CHiP, en robothund som är värt att veta

WowWee

Vi fortsätter att se robotar i CES 2016, och den här gången slås vi av CHiP, från företaget WowWee, en robot vars namn kommer från initialerna Hundhem intelligent husdjur, smart, rolig och full av sensorer, perfekt för att visa upp ditt husdjur.

Det är en robot på 199 dollar som presenteras på wowwee.com, en robot som kommer att träffa marknaden i år, så full av sensorer som visas på utställningen.

Huvudet har flera infraröda sensorer som ger det 360 graders syn, perfekt för att hitta bollen du leker med eller i sängen där du laddar batteriet. Den har också Bluetooth så att du kan ansluta med ett smart armband från vilket det är möjligt att skicka cario på distans, samt spåra vår position.

Hjulen är utformade så att de kan röra sig snabbt i vilken riktning som helst, vilket ger det ett mycket mer livligt utseende än de andra robotdjur som vi har sett under de senaste åren, mer karakteristiskt för deras långsamma Robocop-rörelser.

Chip kan sitta ner, sitta på huk, vibrera, dansa … han agerar med avsikt, enligt Davin Sufer, en av de ansvariga för projektet, vilket innebär att han agerar annorlunda när vi är i närheten.

En dyr leksak utan tvekan, även om den fortfarande är original och innovativ.