CheatSheet (Mac), för att se kortkommandon för det program vi använder

Fusklapp

Ett av de vanligaste problemen som nya Mac-användare möter är att vänja sig vid nya kortkommandon. Och inte bara nya, men det finns många nuvarande Mac-användare som fortfarande inte känner till alla funktioner de kan utföra med hjälp av kortkommandon. Idag pratar vi om CheatSheet, ett enkelt verktyg för Mac det gör att vi snabbt kan se alla tangentbordsgenvägar som finns tillgängliga i den applikation vi använder.

Vad som har fångat vår uppmärksamhet mest i CheatSheet är enkelheten med vilken det gör det möjligt att konsultera de kortkommandon som finns i varje app. Faktiskt, du behöver inte ens ändra program för att få reda på det, eftersom när vi väl har installerat CheatSheet på vår Mac behöver vi bara hålla ner CMD-tangenten i drygt en sekund. Sedan, nästan omedelbart, visas ett fönster (som försvinner när du släpper nyckeln) där varje tangentbordsgenväg som finns i den aktuella appen anges. Också, de olika kortkommandona är ordnade efter det avsnitt där de finns i menyraden, vilket är ganska användbart för att hitta en specifik.

Du kan ladda ner CheatSheet helt gratis via appens webbplats. Applikationen är kompatibel med alla Mac med OS X 10.7 och senare installerade.