CC Search, den nya Creative Commons-sökmotorn

CCSearch

Creative Commons-organisationen har just introducerat CC Search, en ny sökmotor som just nu fokuserar på bildsökning i syfte att fungera som ett unikt (och modernt) gränssnitt för användare att kunna söka efter bilder med sina licenser öppna.

För närvarande tillgänglig i beta som en prototyp, använder den bildförvaren från Rijksmuseum, Flickr, 500px, New York Public Library och Metropolitan Museum of Art och bildar en katalog med nästan 10 miljoner bilder. .Användare kommer att ha filter som gör att de kan filtrera sina sökningar efter licens, titel, skapare, etiketter, samlingar och institutioner. Dessutom kommer de att ha möjlighet att spara sina sökningar såväl som möjligheten att skapa och dela listor, och de kan till och med lägga till taggar och markera som favoriter. För att göra detta måste de ha sina egna CCID-användarkonton, som de kan skapa med e-postadress och lösenord om de inte redan har dem.

Det har också möjlighet att få attributen för varje bild i både text- och HTML-versioner med ett enkelt klick bort. Från organisationen påpekar de att det inte är en slutprodukt, utan snarare en beta med vilken de vill få deltagarnas deltagande för att gradvis införliva en rad förbättringar. I grund och botten, med CC Search, syftar de till att underlätta sökandet efter vanligt innehåll, detta är nästa steg att följa, som de påpekar.

Det är troligt att det senare kommer att ha nya sociala funktioner, nya verktyg och det kommer också att rymma andra typer av innehåll, förutom nya innehållsförvar, även om de för tillfället har velat fokusera på bilder eftersom de är typen av det mest efterfrågade innehållet i ditt nuvarande sökverktyg, med mer än 600 000 besök från människor varje månad.