Canva köper Pexels och Pixabay, de största gratis bildbankerna

canva

Pexels är en av de största gratis bildbankerna på internet, som direkt konkurrerar med Pixabay, och nu är båda från Canva.

Pexels har funnits i fem år, en kreativ marknadsplats där fotografer kan ansluta och dela sitt arbete med var och en och erbjuda innehåll som vi kan använda gratis. Pexels har för närvarande mer än 10 miljoner besökare i 250 länder och har mer än 1 miljon foton och videor laddade upp till plattformen.

Nu informerar de oss om att de har gått med i Canva, plattformen som gör att vi kan skapa banners på ett enkelt sätt, ett online designverktyg som är mycket älskat av alla som är dedikerade till marknadsföring.

På samma sätt som Pexels alltid har velat att någon ska få tillgång till gratis foton, erbjuder canva sin plattform för att göra den överkomlig för de flesta. Mer än 15 miljoner människor använder canva varje månad i mer än 190 länder, och det har redan skapat mer än en miljard presentationer, inlägg på sociala medier och annan grafik.

Även om de går med fortsätter Pexels att fungera självständigt och fungera som de gör idag. Med stöd från Canva kommer de att blomstra och sträva efter att utöka sitt bildbibliotek och förenkla sökningen efter foton.

Å andra sidan köpte Canva Pixabay och kommer att göra samlingar från båda webbplatserna tillgängliga på deras plattform, vilket innebär att alla Canva-användare nu kan söka, testa och använda gratis bilder av Pexels och Pixabay i sina mönster gratis. utan kostnad.

Detta stora antal gratis foton läggs till i Canvas befintliga galleri med gratis visuella resurser. Eftersom de två gratis bildleverantörerna fokuserar starkt på autentiska och moderna bilder är det uppenbart att det nu aldrig kommer att saknas attraktiva bilder att använda i bilder som designats med detta verktyg.

Canva tillkännagav också ett nytt köpoption för sin premiumfototjänst, i form av en månads- eller årsabonnemang med obegränsad nedladdning: Photo Unlimited. Hittills kan vi använda Canvas premiumbilder genom att betala 1 dollar per bild och använda, ett alternativ på begäran som fortfarande kommer att finnas tillgängligt.