Canva har hackats, ändra ditt lösenord

canva

Canva är en av de mest använda applikationerna för att skapa grafiskt material: banners, annonser, vykort, rubriker på sociala medier, restaurangmenyer … Miljontals människor använder denna plattform varje dag genom att dra och släppa komponenter för att skapa grafiskt material, och nyligen har de ökat sina möjligheter med köp av Pixabay och pexels. Allt har varit goda nyheter i Canva, fram till nu, eftersom de på fredagen den 24 maj identifierade en attack mot sina system och tog data från sina användare. Anteckningen visar de åtgärder de har vidtagit:

Så snart vi meddelades implementerade vi nödvändiga åtgärder för att identifiera och lösa orsakerna, och vi rapporterade situationen till myndigheterna (inklusive FBI). Vi är mycket ledsna för besväret eller oron som detta kan orsaka.

De vet redan att vissa användarnamn och e-postadresser har stulits, och att de också har tillgång till krypterade lösenord, men inte i klartext, så det är inte möjligt att läsa dem av någon. Ändå rekommenderar de att du byter lösenord. Så snabbt som möjligt från www.canva.com/account, eftersom det alltid är bättre att förhindra, och att ändra lösenordet är aldrig en dålig idé. Det rekommenderas att inte använda lösenord som redan används någon annanstans. Använd en minnesregel som de vi nämnde för några veckor sedan, eller generera lösenord med 1 lösenord, sista pass och andra applikationer som är dedikerade till ämnet, men använd inte inloggnings- / lösenordspar som används för att förhindra att stöld äventyrar konton för mer än en webbplatsens webb.