Campus Party och Europeiska kommissionen lanserar apptävling med 800 000 euro i priser

campusfest

För programmerare, designers och rastlösa människor i allmänhet, ett fantastiskt tillfälle att utveckla idéer för att förändra världen. Campus Party och FI-WARE-projektet från Europeiska kommissionen presenterar en stor tävling för utvecklare från hela världen. Sedan augusti i år blev Campus Party en del av FI-WARE Consortium.

Genom Campuse.ro, Campus Party-nätverket för geekkunskap, hålls denna tävling i två samtal. Den första utmaningen är fokuserad på Smart Cities och den andra på Smart Business, båda med 200 000 i priser.

Smart Cities-utmaningen riktar sig till applikationer som involverar en fördel i förvaltningen av städer och tillhandahållande av innovativa tjänster för medborgarna. För sin del söker Smart Business-utmaningen hjälpa små och medelstora företag att driva sina företag mer effektivt eller erbjuda mer innovativa tjänster till sina kunder.

Den första fasen är redan öppen, kalla efter idéer, fram till nästa 20 december, där det är nödvändigt att presentera idéer som kan utvecklas med teknik från FI-WARE-plattformen. I slutet av denna fas kommer 20 idéer att väljas ut, för vilka det kommer att finnas 112 000 i priser. De kommer att gå till en andra fas som kommer att avslutas i nästa Campusfest vad man ska fira i Brasilien från 27 januari till 2 februari 2014. Där kommer kandidaterna att få råd så att de kan förbättra sina prototyper och presentera sina projekt för allmänheten och juryn, bestående av ingenjörer från FI-WARE Consortium.

Vinnare kommer att vara berättigade till 290 000 priser fördelat på 145 000 för varje utmaning. 75 tusen euro för första priset, 40 tusen för det andra, 20 tusen för det tredje, fem tusen för den unga utvecklarens speciella omnämnande och ytterligare fem tusen för det speciella omnämnandet för den mest innovativa applikationen.

Resten av priserna, upp till 800 000 totalt, delas ut i den andra utmaningen i februari 2014. Du kan följa all relaterad aktivitet på Twitter via hashtaggen # FIWARE800K och genom Campus Partyen-kanalerna på alla sociala nätverk.