Bygga en hemlagad enhet med Arduino för att visa rytmen i musiken

Captura

Visst vid mer än ett tillfälle har du sett de typiska skärmarna som visar en visuell representation av rytmen i musiken som spelas. Den här gången pratar vi om Piccolo, ett Arduino-baserat projekt som kombinerar ett intresse för elektronik och en kärlek till musik. Tack vare instruktionerna nedan kan du bygga din egen enhet och visualisera spektrumet av musikfrekvenser på ett enkelt sätt.

För att göra denna nyfikna hemgjorda enhet, bara det är nödvändigt att montera ett Arduino-kort, en förstärkare med en mikrofon, en LED-matris och en serie ytterligare delar. Dessutom måste vi också använda projektets källkod, tillgänglig i sin helhet på GitHub. När vi väl har skapat en egen enhet (du hittar de fullständiga instruktionerna på Adafruit-webbplatsen) fungerar Piccolo på det enklaste sättet: du måste bara placera den nära en ljudkälla och vi kan se hur lamporna börjar flytta till musiken.

Utan tvekan är det ett intressant projekt som alla elektroniska fans kommer att njuta av. Nedan lämnar vi en kort video av projektet där Piccolos verksamhet visas när den är klar:

Källa: | Lifehacker.