Britterna kommer nu att kunna ställa frågor till sin regering genom smarta högtalare

sshot-85-730x432

Det faktum att antalet smarta högtalaranvändare växer har inte gått obemärkt förbi Storbritanniens regering, som i dessa enheter har sett ett sätt att klargöra de mest grundläggande tvivel för sina medborgare utan att de behöver söka efter svaren med hjälp av datorer.

I den meningen har Storbritanniens regering rapporterat den senaste lördagen att ett team av experter från dess digitala tjänst har arbetat under de senaste sex månaderna för att underlätta för människor att göra sina mest grundläggande frågor via högtalarna smarta.

I den meningen kommer röstfrågor att tillåtas till medborgare som har högtalare som är kompatibla med Google Assistant, och även de som har högtalare som är kompatibla med Alexa, från Amazon.

Ett mer direkt och enkelt sätt

Från den brittiska regeringen påpekas att totalt 12 000 informationsbitar har införts för båda deltagarna (de mest populära i världen just nu) så att medborgarna kan ställa korta och direkta frågor som när kommer nästa helgdag ? Vad är den nationella minimilönen? eller Hur kan jag begära ett pass?, bland många andra möjligheter.

Med detta kommer de att få exakta svar på sina frågor och därigenom underlätta tillgången till den officiella informationen de behöver veta hela tiden, vilket gör informationen mer tillgänglig via denna rutt.

Dessutom pågår arbete med att lägga till nya statliga tjänster som gör det möjligt för brittiska medborgare att få tillgång till tjänsten för automatisk förnyelse av skatter via röst, förutom att lära sig mer om förfarandena för att gifta sig och påpeka att dessa nya möjligheter snart kommer.

Utan tvekan ett intressant initiativ som bör utvidgas till andra regeringar i världen.