British Library gör 1 000 000 bilder fritt tillgängliga för oss

brittiska

Vi läser från OpenCulture en god nyhet som kommer till oss från British Library, och det är att den på torsdag meddelade att en miljon bilder hade publicerats i deras Flickr Commons-konto så att någon av oss kan använda och publicera dem i vilket sammanhang som helst.

Bilderna består av en samling verk från 1600-, 1700- och 1800-talet som har skannats och digitaliserats av Microsoft, och som sedan har överförts till British Library, som bestämde sig för att göra dem offentliga. Bland samlingen kan vi hitta ett brett utbud av ämnen, till exempel kartor, geologiska diagram, konstnärliga illustrationer, serier, dekorativa bokstäver, landskap, verk målade på väggar och många fler kategorier som vi kan hitta om vi utforskar galleriet i detalj.

Det finns också ett litet mål i det faktum att alla dessa bilder har publicerats, och det är att bibliotekarierna inte är tydliga med alltför många detaljer om bilderna som ingår i samlingen (de vet vilka böcker som har extraherats, men inte vad var och en av dem betyder.). Därför tänker de att allmänheten också kan ge några svar, och därför kommer en samling verktyg som deltagarna kan använda för att samla information och öka kunskapen om allt som rör varje arbete i Flickr Commons-kollektionen snart att släppas. .

Vi uppmuntrar dig att ta en titt på galleriet och vara uppmärksam på framtida verktyg för att starta detta intressanta projekt för att katalogisera dem alla.