Brendan Eich avgår som vd för Mozilla

Brendan Eich avgår som vd för Mozilla

Brendan Eich Han har valt att avgå sin befattning som VD på Mozilla, ett beslut som tillkännagavs på företagets blogg som en följd av det tryck han fått under de senaste dagarna på grund av det stöd han gjorde för flera år sedan att avbryta lika rättigheter mellan homosexuella par.

De rapporterar att det har funnits ett allvarligt kommunikationsproblem, att Mozilla tror på jämlikhet och yttrandefrihet, att deras organisation återspeglar mångfald och inkludering, oavsett ålder, kultur, etnicitet, kön, språk, ras. , sexuell läggning, geografisk situation eller religiösa synpunkter, och som inte har varit upp till uppgiften att demonstrera det under de senaste dagarna.

Vi kommer ut ur detta med förnyad förståelse och ödmjukhet – vårt stora, globala och mångsidiga samhälle är det som gör Mozilla speciellt och vad som hjälper oss att uppfylla vårt uppdrag. Vi är starkare än tidigare.

Beslutet var hans eget. De kampanjer som har organiserats på Internet för hans avgång har varit extremt effektiva, till exempel OKCupids, som fördömde situationen så snart Brendan var känd för att vara den nya VD för Mozilla.

Människor kan ändra ideologi över tid, men om det händer måste det demonstreras dag för dag med mycket mer än ord, annars kan de åtgärder som vidtagits för att diskriminera en del av samhället tidigare betalas till ett mycket högt pris i närvarande.