Brasiliens räkning avancerar för att minska fler startskatter

Brasilien

I Brasilien kan mikroföretag ingå i programmet Enkel nationell, ett system som grupperar de olika befintliga skatterna i en samtidigt som minskar skattebördan för dem som föds och behöver det mesta som fakturerats för att fortsätta växa och generera jobb.

Nu godkänns ett nytt projekt enligt vilket nystartade företag inte behöver betala federala skatter. Detta är lagförslaget 321/2012, av senator Jos Agripino (DEM-RN), som skapar SSärskilt behandlingssystem för nya teknikföretag (SisTENET), vara möjligt att registrera sig för att undvika skatten i två år och sedan förlänga den till ytterligare två år. I slutet av fyra år, startar start direkt in i ovannämnda Simples Nacional, fortfarande har skattefördelar av olika slag. Projektet föddes efter att ha analyserat att de första fyra åren av en startups liv är de viktigaste, när det bestäms om projektet verkligen kommer att förvandlas till ett företag som kan skapa sysselsättning i landet.

4designersart – Fotolia.com

Startup i Brasilien anses vara det företag som har högst 4 anställda anställda och med en bruttoomsättning på upp till 30 000 reais per kvartal (drygt 12 000 euro), med fokus på teknik, sociala nätverk, sökmotorer, skapande av programvara eller hårdvara, etc. .

En stor förändring för ett land som investerar lite i innovation. Som kommenteras i Globo:

Finland reserverar 2,7% av sin BNP för dessa initiativ och 2,2% i USA, men i Brasilien når det bara 0,63%.

Projektet har redan godkänts i Cincia-kommissionär och teknikAllt tyder på att det snart kommer att bli verklighet.