Braintree tillåter omedelbar registrering till europeiska företag med bara e-post, URL och beskrivning

Braintree

Inom ramen för Web Summit, som hålls i Dublin, har Braintree, som förvärvades av PayPal förra året för cirka 800 miljoner dollar, meddelat att det kommer att göra det möjligt för företag baserade i Europa att registrera sig omedelbart och behöver bara en e-postadress, en URL och en kort beskrivning av dem, förutom att integrera SDK v.zero, något som bara tar 10 minuter, enligt det officiella tillkännagivandet, så att de kan acceptera betalningar snabbt. Som ett välkommet tillskott till europeiska företag i Braintree kommer det inte heller att ta ut en avgift till de första 50 000 $ i transaktioner som sker på dess plattform.

Braintree kommer att använda algoritmer och mänsklig intelligens för att avgöra om ett företag, baserat på dessa tre rapporterade data, är ett legitimt företag så att det kan bli en del av sin plattform. Denna rörelse strävar efter större transparens så att företag kan använda PayPals tjänster för att locka fler transaktioner till sin plattform, och också för att få fler människor att använda sin v.zero SDK, som lanserades för första gången i juli.

VD för Braintree påpekar att de leder denna rörelse först i Europa, även om det alltid var hans avsikt att han skulle göra det globalt och noterade att det är vanligt att företag utvecklar något för att göra det tillgängligt inom USA och senare göra den är tillgänglig internationellt. De vill också se till att de kan utveckla produkter som kan starta internationellt och så småningom också ta dem till USA, tillägger han.