Brainpickin, ett nytt sätt att erbjuda och ta kurser på Internet

Brainpickin, ett nytt sätt att erbjuda och ta kurser på Internet

Vi har redan talat vid flera tillfällen om initiativ som försöker utmärka sig i den akademiska världen online och erbjuder verktyg som hjälper till att skapa kurser och interagera med lärare och studenter på jakt efter ett mer demokratiskt, tillgängligt och effektivt utbildningssystem.

Den här gången introduceras vi till brainpickin.com, ett system tillgängligt på inbjudan som erbjuder kurser från experter inom olika ämnen, proffs från olika delar av världen som erbjuder sina lektioner i video- och textformat.

De är verkliga upplevelser och interaktiva lektioner som vi kan dela med andra studenter som är intresserade av samma ämne och hjälper till att skapa en gemenskap av människor som kan bidra med nya idéer i kursen. Tanken är att studenter kan bli experter och hjälpa andra studenter att fortsätta växa i det valda ämnet, och det är möjligt inom en ospecificerad tid att skapa kurser på plattformen.

Vi kan skriva anteckningar i varje lektion och dela dem med samhället och också få feedback från lärarna själva. Det finns uppgifter som eleverna måste utföra och ständigt interagera med det befintliga samhället.

Kurserna kan köpas separat (de är inte gratis), med möjlighet att köpa en specifik lektion för var och en.

Länk: brainpickin.com