Boston Dynamics köper ett företag specialiserat på smart vision

robot ojo

Boston Dynamics har meddelat köpet av Kinema Systems, ett företag specialiserat på artificiell vision med Deep Learning, ett företag som använder en kombination av vision sensorer och deep learning-programvara för att arbeta med robotarmar som kan flytta lådor och stapla dem, som vi såg i videon av roboten för några dagar sedan.

Genom att köpa Kinema vill de förbättra sin uppfattning och inlärningskapacitet, och de kommer att använda produkten Pick (robotarmen som staplar lådor) för att komma in på logistikmarknaden bättre och snabbare. Generellt kommer Kinema att hjälpa robotar att utföra olika uppgifter, eftersom de kommer att utöka sin kapacitet inom 3D-vision.

Pick ansluter sig till Handle-plattformen, som vi såg i videon förra veckan, även om de för närvarande kommer att vara två oberoende produkter: de kommer att fortsätta att utveckla Handle samtidigt som de stöder Pick för intresserade kunder.

Sachin Chitta, grundare av Kinema Systems sa att Boston Dynamics rykte om innovation passar perfekt in i sitt uppdrag att utveckla nästa generation 3D-aktiverade lagerrobotar, och de kommer nu att etablera det första Boston Dynamics-kontoret i Silicon Valley. De kommer att fokusera på att utveckla och sälja avancerade robotprodukter för logistikmarknaden, samt att undersöka, utveckla och tillämpa insikt och djupinlärning till Boston Dynamics-familjen av robotar.

Boston Dynamics-teamet kommer att utföra live Pick-demonstrationer på Promat, en ledande mässa för leverantörskedja och tillverkningsautomation, den 8-11 april i Chicago, så vi är mer än vaksamma.

Depositphotos bild