Boomerang Calendar, skapa möten vid tillgängliga tider från Gmail

Boomerang kalender

Vi kan befinna oss i situationer där vi vill skapa möten med andra människor i en tid då vi båda kan vara bekväma, enligt våra dagordningar. Ett sätt att förenkla denna fråga erbjuds av Boomerang Calendar, ett plugin för Chrome och Firefox, som gör det möjligt för oss att föreslå möten till andra människor, antingen individuellt eller i grupper, som vi vill träffa, genom ett enkelt meddelande från e-post, markering på våra kalendrar de möjliga tiderna beroende på vår tillgänglighet och väntar på att våra mottagare ska markera de alternativ som de tycker bäst och därmed kunna skapa motsvarande möten.

Det bör läggas till att Boomerang Calendar bara fungerar inom Gmail-e-posttjänsten, integrerar dess funktioner och tar data från vår kalender i Google, så när vi vill planera ett möte med någon av våra kontakter måste vi trycka på knappen Föreslå möte inom fönstret för skrivmeddelande. När våra kontakter svarar läggs mötena automatiskt till i våra kalendrar.

Boomerang Calendar har skapats av utvecklarna av Baydin i San Francisco och är ett intressant produktivitetsverktyg för våra brevlådor. Synd att dessa funktioner inte är standard inom Gmail, och också att möjligheten att välja tillgänglighet i Google Kalender är en funktion som togs bort för en tid sedan, kanske på grund av bristande användning av användarna.

Varje gång vi startar Gmail med plugin installerat måste vi ge behörighet för att kunna arbeta med Boomerang Calendar i Gmail. I annat fall integreras dess funktioner inte förrän vi kommer åt den igen, det är när du ber oss igen att ge åtkomst till din tjänst.