Boolino, plattformen för att upptäcka, bedöma och granska barn- och ungdomsböcker

boolino

Från Sven Huber och Toni Montserrat upptäckte vi Boolino, ett initiativ som syftar till att främja läsning bland de små genom att skapa en databas som innehåller mer än 40 000 barntitlar.

Således presenterar Boolino sig för oss som ett socialt nätverk där vi kan utföra en mängd aktiviteter relaterade till läsning av barnböcker. Från och med möjligheten att köpa en barnbok till salu på Amazon, Eurekakids eller Casa del Libro (och alla med bifogad information för att veta i vilken ålder den riktas och andra användares betyg), i Boolino kommer vi att kunna veta händelserna relaterade till barnlitteraturvärlden (alla visas i kalendern för Boolino-agendan med datum och adress inkluderad) eller skapa ett personligt bibliotek med våra favorittitlar, antingen i väntan på köp eller forskning.

För närvarande avser Boolino att expandera internationellt i hela Europa och Latinamerika för det kommande året utanför sina omedelbara planer på att öka antalet registrerade användare. Om du vill vara en av dessa användare kan du slutföra registreringen på samma sida eller via Facebook, Twitter och Google+.