Blinkx förnyar sin tjänst med fokus på personalisering och upptäckt av videor

Blinkx

Blinkx är en av de mest veteranmässiga videosökmotorerna i nätverket, och tillägger den erfarenhet som samlats under alla dessa år samt ökningen av sociala nätverk och användningen av smarta mobila terminaler, har den precis lanserat från beta den nya redesign din tjänst. På detta sätt blir det en förnyad plattform för videoupptäckt, där faktorer som personliga inställningar för användare såväl som sociala influenser av deras kontakter på de viktigaste sociala plattformarna, Facebook och Twitter beaktas.

Enligt Blinkx spenderade besökare fyra gånger så mycket tid på sin tjänst under sin beta-fas av den nya redesignen jämfört med den tidigare designen, medan deras användning via mobila enheter växte med 400%.

För att använda Blinkx behöver vi bara komma åt det med vår Facebook eller Twitter, och senare kan vi också länka vårt YouTube-konto, vilket underlättar att få videor på ett personligt sätt genom dess nya My Stream-funktion, där vi kommer att få videor för att se kontinuerligt, ta hand om våra sociala diagram, de ämnen vi väljer och våra visningsinställningar.

Det kan komma en tid när vi är trötta på att titta på personliga videor, med vilka vi kan stoppa uppspelningen, med möjlighet att fortsätta den när som helst, och om vi vill, från någon annan enhet.

Blinkx har ett kreditindex på mer än 35 miljoner timmar videor på webben och är också integrerat med sin egen reklamplattform AdHoc, som erbjuder kontextuell reklam för videor på webben, som dess inkomstkälla.

Länk: Blinkx | Går: TNW