BlackBerry Messenger för konsumenter stänger permanent sina dörrar

BBM-hejdå

Använder någon fortfarande BlackBerry Messenger? Oavsett svaret måste vi veta att idag är den sista operativa dagen för tjänsten, som han själv påminde oss tidigare på morgonen på sin Twitter-profil. Veterankurirtjänsten, som vid den tiden blev den mest populära på marknaden, och trots alla försök som gjorts de senaste tre åren, sedan den överlämnades till Emtek, har inte kunnat få tillräckligt stöd från användare som håll det aktivt, där det faktiskt har förlorat användare till förmån för andra alternativ. Nu kommer ansträngningarna från företaget som har stött BBM att fokusera på affärssektorn med BlackBerry Business Messenger (BBMe), som erbjuder alla säkerhetsfunktioner och vanliga funktioner som förväntas av moderna meddelandetjänster, exklusive både reklam och funktioner avsedda för fritid, vara gratis under det första året och ha en efterföljande kostnad på $ 2,49 var sjätte månad. Som BBM påpekade under april förra året:

För tre år sedan bestämde vi oss för att vitalisera BBM: s konsumenttjänst, en av de mest älskade snabbmeddelandeapparna, som en plattformstjänst där användare inte bara kan chatta och dela livserfarenheter utan också konsumera innehåll och använda betaltjänster. .

Och trots alla ansträngningar för att försöka erövra användare har verkligheten varit helt annorlunda:

Men teknikindustrin är mycket flytande, och trots våra stora ansträngningar har användare flyttat till andra plattformar, medan nya användare har visat sig vara svåra att starta.

Med stängningen av BBM stängs ytterligare en cykel på Internet, en stängning som kommer vid en tidpunkt då WhatsApp för närvarande är den dominerande meddelandetjänsten, med mer än 1,5 miljarder aktiva användare. Från BBM föreslår de den nya affärsversionen som ett alternativ för dem som vill fortsätta under BlackBerry-paraplyet. Det dåliga är det vanliga, att användare brukar gå vart de än har sina kontakter. Som vi också kom att kommentera vid den tiden godkändes inte federerade meddelandetjänster baserade på SIP-, XMPP- och RCS-standarderna av användare på grund av olika problem, men det finns många fler alternativ på Internet att välja mellan. Även om det är svårt att övertyga vänner att vara där, är ett av alternativen Telegram, som ser en betydande ökning av användare med varje WhatsApp, och kan vara det närmaste och mest kända alternativet. Det finns också Signal, vars grund är WhatsApp-grundaren Brian Acton själv. Därifrån finns det andra alternativ, till exempel WeChat, den tredje mest använda meddelandetjänsten i världen; Viber, ett annat av de roligaste alternativen; Threema, en av de mest använda bland tysktalande användare och antog nyligen sin affärsversion av den schweiziska regeringen, eller SIMSme, som nu drivs av det tyska företaget Brabbler AG, bland många andra alternativ som vi kan hitta i listor som detta eller detta.