Blackberry introducerar lösning för mobila videokonferenser: BBM-möten

Blackberry introducerar lösning för mobila videokonferenser: BBM-möten

Och om BBM Messenger vill tävla med Whatsapp i näringslivet vill de nya BBM-mötena ta över en del av Skype-marknaden.

Det är en ny lösning som tillkännages av BlackBerry, en applikation tillgänglig för Android, Blackberry 10, Windows och OSX (iOS är fortfarande under utveckling) som möjliggör kommunikation både via röst och video, som stöder möten för upp till 25 personer som kan ansluta från olika plattformar .

Denna funktion kommer att finnas tillgänglig inom affärsalternativet och kostar $ 12,50 per månad. Detaljerna, tillgängliga på blackberry.com, visar att målet är att göra det möjligt för dig att omvandla ett chattmöte till en röst- eller videokonferens med ett enkelt klick, vilket gör det enkelt att göra presentationer från mobila enheter eller till och med delta i mötet från en telefon . permanent.

De fortsätter att satsa på integritet genom att låta användare blockeras eller stängas av, och alltid konfigurera integriteten för varje möte som hålls.

Det roliga är att det inte finns någon gratis version tillgänglig, inte ens begränsar antalet personer som deltar. Det är en lösning som kräver abonnemang, vilket gör det svårt att erövra användare som redan använder Skype, Viber och andra extremt använda alternativ på marknaden.

Det är smart att satsa kraftigt på mjukvarumarknaden när hårdvarumarknaden går förlorad i så hög takt, men du måste göra det med att känna till marknaden väl, och det verkar som att detta inte är fallet för BlackBerry.