Bitly arbetar snabbt för att förbättra sina säkerhetssystem

Bitly

Den här veckan, som redan är över, kommer det att bli svårt att glömma Bitly-teamet, som har drabbats av säkerhetsproblem i sin tjänst, vilket kunde ha äventyrat flera användarkonton, och i sin tur vidtagit en rad åtgärder, som de rekommenderar att utföra en en rad åtgärder för användarna själva. En dag senare har företaget själv gett mer information om det problem som drabbats, vilket indikerar att de upptäckte ovanlig hög trafik mot säkerhetskopian av tjänstens källkod, som inte startades internt.

Bitlys säkerhetsteam blev medvetet om kontot för en anställd som hade äventyrats och upptäckte obehörig åtkomst till det kontot som tillhör säkerhetsgruppen för ett annat teknikföretag. De tog omedelbara steg för att återställa säkerheten för det komprometterade kontot, samt börja aktivera tvåstegsverifiering för alla Bitly-konton i källkodsförvaret och gick också i arbete för att säkra systemet mot sårbarheter. ytterligare.

Bitly arbetar snabbt i en serie projekt med idén att erbjuda ytterligare säkerhetslager, bland annat autentisering i två steg för Bitly.com och bekräftelse av lösenordsändring bland annat via ett e-postmeddelande.

Genom detta kommer Bitly att stärka säkerheten i sitt system för att förhindra framtida problem, ett steg som andra tekniska företag tidigare tog efter att ha utsatts för attacker på sina system.