Bitcoin fortsätter att stiga och överstiger redan värdet av guld

bitcoin

Efter drygt två år med enorma nedgångar som lämnade bitcoin en skugga av vad det var i slutet av 2013 verkar bitcoin ha återfått sin fulla styrka de senaste månaderna.

Som du kan se på bilden ovan, från bitcoincharts.com, verkar tillväxten ostoppbar. På grund av instabiliteten i valutor i olika länder i världen och bitcoinbom i Kina (mycket används för att få ut pengar från landet) satsar fler och fler på detta alternativ, och denna trend har orsakat att , för första gången överstiger värdet på bitcoin värdet av guld, vilket kan ses i denna andra graf, den här gången från goldprice.org.

Det är inte första gången de är så nära, faktiskt i november 2015 var förhållandet 1,18, men nu har det sjunkit från enhet, så officiellt, och just nu är bitcoin värt mer än guld. I diagrammet för goldbroker.com är det möjligt att se förhållandet mellan de två värdena under de senaste åren:

Det är fortfarande ett symboliskt förhållande, eftersom det inte finns någon praktisk konsekvens. Värdet på guld har varit relativt stabilt sedan 2013, det har inte droppar och droppar i storleken på bitcoin, och den överdrivna tillväxten av denna valuta lämnar många klassiker som drömmer om att ha liknande värden.