Bill Gates leder 1 miljarder dollar för att bekämpa global uppvärmning

Fullständig recension av Huawei Watch GT

Mer än 20 företagsledare och entreprenörer från hela världen kommer att investera upp till 1 miljard dollar i en fond ledd av Bill Gates, pengar som ska användas för att hitta lösningar som hjälper till att minska utsläppen av växthusgaser genom att finansiera ny teknik för ren energi.

Detta rapporteras på fortune.com, där de anger att fonden Banbrytande energiventurer inkludera grundaren av Alibaba, presidenten för satsningsföretaget Kleiner Perkins Caufield & Byers, grundaren av Khosla Ventures, grundaren av John Arnold och John Arnold Foundation, Jeff Bezos (VD för Amazon) och många andra kända företagare.

Presidenten för denna nya organisation, Bill Gates, kommenterade igår (söndag) att de tänker skapa företag som hjälper till att leverera nästa generation energi Pålitlig, prisvärd och utsläppsfri för världen, även om ingen arbetsplan ännu har definierats.

På sitt ursprung kommenterar de:

Den nya fonden är en del av Breakthrough Energy Coalition, som Gates lanserade i december 2015 för att samla en global grupp investerare som åtagit sig att utveckla boetgenerering av energiteknik. BEC lanserades i samband med Mission Innovation, ett forsknings- och utvecklingsinitiativ för ren energi som började arbeta under FN: s klimatmöte i Paris. Länderna som deltar i initiativet har lovat att fördubbla sina FoU-budgetar för ren energiteknik till 2020 och privata investerare kommer att öka sina egna investeringar i sektorn.

Den här nya fonden kommer att ha en livslängd på 20 år och kommer att lägga pengar på nystartade företag i de tidigaste stadierna så att de kan utvecklas som solida företag. Startups från olika sektorer kommer att analyseras, inklusive produktion och lagring av el, transport, användning av industrisystemet, jordbruk och energisystemets effektivitet.