“Big History Project” drivs av Bill Gates nu tillgängligt som en gratis onlinekurs

stor historia

David Christians stora historia har i några år varit en kurs vid Macquarie University, som har utvidgats som en studieplan till olika skolor i USA och Australien. Ett initiativ främjat av Bill Gates, som hade något annat i åtanke: göra det till en online-kurs, tillgänglig för skolor runt om i världen.

Detta förslag är redan verklighet, och det kommer vi att ta reda på Big History Projet en av de mest fantastiska kurserna i universums historia. Många har sett Big History-föreläsningsserien eller David Christian utställningar på TED Talks, men det här är en helt annan upplevelse.

Det är en interaktiv engelska kurs med en intressant kombination av multimediainnehåll. Den har två versioner, en för alla publik och den andra för lärare som vill implementera den i sin klassstudieplan. Om vi ​​vill gå på kursen, som anges på portalen, måste vi spendera 6 till 8 timmar för att fylla i innehållet och några utvärderingsfrågeformulär.

Och för lärare som vill veta den dynamik som kursen erbjuder, måste de registrera sig eftersom det har många ytterligare funktioner. Den integrerar guider, presentationer, vägledning för att genomföra de olika lektionerna, bland andra resurser.

I båda versionerna kan vi få tillgång till det gratis, naturligtvis med friheten att konsultera det när som helst.