Beme, app för iOS som syftar till att lägga bort falskhet på sociala nätverk

Beme iOS - Casey Neistat

Beme är en ny app för iOS-enheter utvecklad av Casey Neistat (filmregissör med mer än 835 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal) och hans team som syftar till att bli det perfekta verktyget för att dela videor, och lämna den rådande falskheten på sociala nätverk. Det är därför vi på Beme inte kommer att kunna använda någon typ av filter för att förbättra vårt utseende eller kontrollera hur vi är i en video, eftersom vi inte ens kan se det.

I allmänhet lovar applikationen att bli riktigt enkel. Som vi förväntade oss är tanken att användarna kan dela olika stunder i sina liv i video på ett uppriktigt sätt. Dessutom är ett annat av Bemes mål att vi slutar se världen genom en skärm. Av denna anledning, Beme har utformats så att vi kan dela innehåll utan att behöva titta på skärmen på vår smartphone när som helst. I själva verket är det enda sättet att spela in en video genom att knacka på den. För att göra detta kan vi dela videor genom att föra terminalen närmare bröstet för att börja spela in och när den är klar laddas den automatiskt upp till vår Beme-profil. Som i alla sociala appar kommer vi från Beme att kunna följa andra användare och vara medvetna om deras nyheter. Det är viktigt att notera att varje gång vi ser en video kommer den att försvinna för alltid. Till skillnad från de flesta sociala nätverk har Beme ingen knapp för att indikera att du gillar något. Istället för, appen låter dig dela din reaktion på en viss video genom att knacka på skärmen för att ta ett foto med den främre kameran. Dessutom kan användare se alla reaktioner som mottagits från själva applikationen.

Du kan ladda ner Beme helt gratis via App Store. Ändå är det nödvändigt att ha en kod för att börja använda appen. Tanken är att hindra användare från att registrera sig i appen utan att känna vänner eller familj i Beme, eftersom de på detta sätt kommer att förlora intresset. För närvarande är det enda sättet att få en kod genom att träffa någon som redan är i Beme. Casey själv erbjuder åtkomstkoder på sin YouTube-kanal.

Därefter lämnar vi dig presentationsvideon för appen: