Bekräftat: Videosamtal på WhatsApp kommer 2017

whatsapp

Även om vi redan hade tillräckligt med bevis för att kunna bekräfta att videokonferenser på WhatsApp skulle vara verklighet, nu har vi redan bekräftelse från företaget.

Under 2017 kommer WhatsApp att tillåta videosamtal och därmed konkurrera med andra stora aktörer i sektorn, som Skype, vilket gör det klart att de vill inta den första platsen i kommunikationskategorin.

Med mer än 1 miljard aktiva användare varje månad och en röstsamtalfunktion som aktiveras mer än 100 miljoner gånger per dag verkar det som om WhatsApp, som ägs av Facebook i två år, kommer att fortsätta sin oberoende väg utan att för närvarande integreras med Facebook messenger, även om vi misstänker att sådan integration kommer att vara oundviklig inom en snar framtid (trots att företaget förnekar det).

Bland de grundläggande skillnaderna mellan de två Facebook-meddelandeplattformarna: Whatsapp och Messenger, har vi integritet som sticker ut bland dem. I WhatsApp är allt anonymt, det finns inget spår av meddelanden på servrarna, WhatsApp vet inte vem som motsvarar ett telefonnummer … Messenger är mer socialt, det är en förlängning av Facebook, med allt detta innebär. Inom videokonferensvärlden kommer denna pelare att förbli, vilket gör det till ett säkert sätt att kommunicera med video.

De kommenterar country.com att 2017 också kommer att lansera den kundtjänst de meddelade för mer än ett år sedan, en affärsmodell som kan vara mycket framgångsrik om den implementeras väl bland företag.