Be My Eyes, en app för iOS som hjälper blinda människor

Be My Eyes, en app för iOS som hjälper blinda människor

Vi slås av en ny applikation för iOS som syftar till att hjälpa blinda människor i olika situationer i deras dagliga rutin där de inte kan hantera lätt.

Namnet på denna applikation är Be My Eyes (på spanska, det är mina ögon) och målet är väldigt enkelt: anslut alla blinda människor med en stor grupp användare som kan erbjuda hjälp i alla slags situationer tack vare videosamtal. För det, Så snart vi har laddat ner appen kommer vi att få frågan om vi är blinda eller inte. Om vi ​​har laddat ner applikationen för att hjälpa till, kommer varje gång en användare begär hjälp att få ett meddelande i vår terminal och vi kommer att kunna kontakta den blinda personen via ett videosamtal. Tanken är att vi kan hjälpa till i vardagliga situationer som att ta reda på om en flaska mjölk har gått ut eller läsa en skylt på en gata som aldrig har passerats.. Trots att Be My Eyes precis har landat i App Store har det redan mer än 10 000 registrerade volontärer och nästan 1000 blinda människor som behöver hjälp.

Du kan ladda ner applikationen helt gratis (det är ett ideellt projekt) via App Store. Även om det för närvarande inte finns någon version för Android har dess utvecklare aktiverat ett avsnitt på deras webbplats så att användarna kan visa om de skulle vara intresserade av en version av appen för operativsystemet för Googles mobila enheter.

Nedan lämnar vi dig med videon om projektet:

Länk: Var mina ögon | App Store.