BBC redesignar webbversionen av iPlayer

iPlayer

Idag var det din tur att komma ikapp med BBC iPlayer-tjänsten (bbc.co.uk/iplayer) med en ny design, som är utformad för att anpassa sig till de olika skärmstorlekarna på de enheter där den kan ses via webbplatsen, i syfte att erbjuda samma upplevelse på olika skärmar i stället för att erbjuda olika upplevelser för var och en av dem, vilket har hänt hittills.

Dessutom, som Tony Hall, BBC: s vd, har angett idag, är iPlayers nuvarande tillvägagångssätt att flytta sig bort från det estetiska konceptet med Jukebox-stiltjänst och ytterligare tillägga att den har redesignats från grunden för att erbjuda mer än vad användare kanske vill ser.

Samlingarna stöd, som grupperar program efter serier, årstider, evenemang eller teman; möjligheten att kedja avsnitt, där i slutet av en, förutom att kunna se följande, visar andra program som kan vara relevanta för varje användare; den nya hemsidan, vilket gör det lättare att navigera genom att visa beskrivningen för varje program och hur länge markören placeras över det; och förändringen av kategorierna är några av egenskaperna hos denna nya design.

Den har också en ny uppspelningssida som erbjuder viktig information innan du tittar på ett program, och när du använder sökfunktionen för att hitta ett program kommer den ihåg de senaste sökningarna och visar möjliga resultat av intresse när du börjar skriva sökord.

Förutom den nya designen och dess möjligheter vill BBC också att iPlayer ska ha exklusivt innehåll istället för att vara en sekundär tjänst, eftersom han kommenterar TNW, så från och med idag läggs några originella fiktionskortsfilmer till, även om de kommer senare nya de.

I framtiden kommer det också att ha en öppen tv-kanal inom själva plattformen, även om den först måste gå igenom godkännande från BBC Trust.

Senare kommer de inhemska applikationerna att förnyas, eftersom dagens förändringar, som redan kan åtnjutas av användare från idag, endast hänvisar till webbversionen av iPlayer.