BandLab, där musiker komponerar på internet med andra människor

captura-120

Internet kan också hjälpa till att komponera musik mellan främlingar, och BandLab bevisar det.

Det är en ny plattform som hjälper till att registrera våra idéer var som helst. Vi kan spela in ackorden som vi skapade igår, visa dem för världen och bjuda in andra musiker att lägga till slagverk, röst … möjligheterna är obegränsade, och alltid får feedback från fansen.

Mobilversionerna är ganska omfattande eftersom de också tillåter inspelning, precis som skrivbordsversionen. I dem alla är det möjligt att bläddra bland andra användares verk, med den berömda Explore-länken.

Vi kan alltid se läget för våra skapelser, veta hur de utvecklas med andra människors samarbete, och vi har alltid en chatt tillgänglig för att kommunicera med andra musiker och därmed kunna utbyta idéer.

Det är inte första gången vi ser musikskapande projekt bland främlingar, men jag måste erkänna att det är första gången jag är imponerad av applikationernas finish och den omsorg som funktionerna har tänkt med, blandar båda dessa används av kompositörer som de som kommer att använda dem som vill upptäcka nya rytmer.

Videon de har på sin huvudsida talar inte om plattformens funktioner, men registrering tar bara några minuter och är gratis.