ANSÖKAN

Även om du betraktar dig som vuxen kanske din hjärna inte är det

Även om du betraktar dig som vuxen kanske din hjärna inte är det

Även om du betraktar dig som vuxen kanske din hjärna inte är det

Även om vi från 18 år är (förmodligen) vuxna i många länder, eller från 21 års ålder i andra, behöver vår hjärna inte vara det.

Slutpunkten för den vuxna hjärnan, det vill säga när hjärnan faktiskt slutar sin utveckling är något kontroversiellt. I själva verket utvisades samma ämne nyligen av Harvard neurovetenskapsmannen Leah H. Somerville, i den prestigefyllda tidskriften. Nervcell.

Detta är ett dilemma som politiker är mycket intresserade av, eftersom det är viktigt att veta från vilken ålder det skulle vara bekvämt att låta unga rösta. Tyvärr, som Somerville själv hävdar, är svaret på frågan om när vi har en vuxen hjärna ganska otillfredsställande.

Hur den vuxna hjärnan utvecklas

I huvudsak når den mänskliga hjärnan sitt totala volymen cirka tio år gammal. Men vår neuroner fortsätter att utvecklas och förändras i flera år, och kopplingarna mellan dem också. Därefter saktar denna formation gradvis ner, ett entydigt tecken på att den vuxna hjärnan mognar. Men denna process sker i olika hastigheter i varje del av hjärnan.

Till exempel i den bakre loben (bakre delen av hjärnan, i nacken) mognar den omkring 20 år; För sin del fortsätter frontloben (i hjärnans främre område) att skapa nya länkar fram till 30 års ålder och till och med därefter.

Om vår hjärna förändras anatomiskt förändras dess aktivitet också. Till exempel Hos barn arbetar närliggande hjärnregioner ofta samtidigt.. Men i vuxen ålder, Är det regioner mer separerade de som hamnar i synkronisering. Enligt neurovetenskapsmän skulle denna långväga harmoni göra det möjligt för den vuxna hjärnan att arbeta mer effektivt och kunna bearbeta mer information.

Skillnaderna mellan den tonåriga hjärnan och den vuxna hjärnan

Trots allt, utvecklande av detta långväga neurala nätverk de är fortfarande en mysterium, och det är inte känt hur påverkar mänskligt beteende. I själva verket har vissa barn redan den här typen av neuralt nätverk av den vuxna hjärnan, men de är fortfarande barn.

För sin del kan den tonåriga hjärnan utföra kognitionstester såväl som den vuxna hjärnan. En tonårings känslor är också för intensiva och kan leda till att sådana tester sjunker. Problemet, föreslår forskarna, är det den tonåriga hjärnan har ännu inte ett starkt hjärnsystem för att hålla känslorna borta.

Men det är inte allt, och det är känt att det finns unga vuxna (mellan 18 och 25 år) som fortfarande inte har ett hjärnsystem i den vuxna hjärnan som kan hålla känslorna i schack, vilket gör dem till ungdomar på hjärnnivån .

Den okända mognaden av den mänskliga hjärnan

Som Dr. Somerville väl kommenterar, hjärnmognad kan vara ett problem på grund av dess långa process, och dess mångfald enligt varje person. På politisk nivå har det till exempel föreslagits att sänka rösträtten till 16 år. Ja, det är sant att den tonåriga hjärnan och den vuxna hjärnan liknar den logiska resonemangsnivån vid denna ålder, men i politiken har känslor ett starkt inflytande (även hos vuxna).

Somerville föreslår det mer forskning behövs om mognad och utveckling av den vuxna hjärnan, med storskaliga uppföljningsstudier upp till 20 år eller mer. Det räcker inte att göra punkt-till-punkt-jämförelser mellan olika personer som använder hjärnavbildningstester, du måste se dessa förändringar över tiden.

Som du kunde ha sett vid mer än ett tillfälle, Att bli 18 år gör oss inte omedelbart magiska vuxna.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS