Att skapa en bot på Facebook messenger

facebook messenger

Facebook messenger låter oss redan skapa bots, system som automatiskt svarar på användare och lär sig med användning, som kan konfigureras, övervakas, spåras … De säger att bots är framtidens program, att appar inte kommer att behövas för att begära en pizza , eftersom det med en enkel chatt kommer att vara möjligt att utföra dessa typer av åtgärder, och idag ser vi hur det verkligen kan vara sant.

På api.ai har de nu infört kompatibilitet med Facebook Messenger. Det är en plattform som låter oss skapa bots för olika system, inklusive Slack, och att lägga till Facebook messenger multiplicerar dess möjligheter.

Från api.ai kan vi bygga en bot utan att behöva programmera någonting, det är bara nödvändigt att definiera åtgärder, kom ihåg de ord som vi kan ta emot och lämpliga ord som kommer att användas som svar. Det är möjligt att ställa in variabler och skapa simuleringar av konversationer, och när du är klar kan du enkelt integrera med den önskade användaren av plattformen, i det här fallet med en av Facebook messenger.

Botens språk kan också definieras, och även om de lovar att det inom några minuter är möjligt att få boten att fungera, för att göra den riktigt attraktiv kommer vi att behöva mer tid, eftersom det är viktigt att se demofilmerna av plattform för att dra nytta av alla funktioner som erbjuds.

Ett bra sätt att vara en av de första som erbjuder en bot från vår Facebook-messenger.