Att följa Tour de France “google”

tour de francia

I år har Google gjort mycket mer än att skapa en YouTube-kanal, en sida i Google Plus och en Android-applikation för att följa Tour de France 2013, den här gången har vi möjlighet att känna oss som cyklister tack vare Google Maps och Google Strret View som får åtkomst till g .co / din resa.

Projektet gör det möjligt för oss att njuta av landskapet mellan Korsika och Les Champs-Elyses i en interaktiv upplevelse som kan köras från de modernaste webbläsarna (även om det inte fungerar i den senaste versionen av Chrome för Linux). På detta sätt firar de 100 år av denna sportevenemang som, även om den nyligen har tappat mycket prestige på grund av upptäckten av droganvändning bland stora cykelmyter, fortfarande följs av miljontals människor runt om i världen.

De som föredrar att följa loppet från sin Android, erbjuder applikationen detaljerad information i realtid, med kartor och profiler, samt klassificeringar och resultat i slutet av varje etapp, cyklisternas exakta position på vägen och mycket mer information tillgängliga inom räckhåll.

När jag var liten tänkte jag på hur svårt det måste vara att sända en händelse som Tour de France (jag kunde inte föreställa mig vad som skulle sägas så länge: de trampar … de fortsätter att trampa … man slipper 2 meter … nej, han återvänder. Fortsätt att trampa …). Det verkar som om ett litet problem löses med teknik.