Aptoide, den rivaliserande appbutiken i Google Play Store, ber Google att "spela rättvist"

aptoide

Aptoide är en appbutik som vi kan använda på vår Android-telefon för att installera appar, det misstänks faktiskt att det är ett av alternativen som Huawei kommer att lägga på bordet för att tillåta installation av appar på sina telefoner efter Google-blocket.

Baserat i Portugal har det inte haft en lätt väg, eftersom dess konkurrens är ett av de största företagen i världen. Nu har han lanserat en webbplats där han ber Google att spela rättvist och anklagar företaget för åtgärder som hindrar användare från att fritt välja den butik de vill ha.

De kommenterar TC att Aptoide lämnade in sitt första antitrustklagomål mot Google 2014 och säger att Google har skadat sitt rykte genom att markera sin app som osäker.

Det stämmer, i ett år pekar Google Play Protect på Aptoide som ett skadligt program, döljer det i användarnas Android-enheter och ber dem att avinstallera det, vilket har gjort att det går från att ha 222 miljoner användare till bara 56. Användare kan inte se ikonen, även när de går till inställningar och säger att de litar på Aptoide, är installationer låsta. Även om Aptoide-användaren avbryter varningen, när appen klickar på behåll applikationen (inte säker), fungerar appen fortfarande inte eftersom Google hindrar Aptoide från att installera program, vilket är nödvändigt för att gå till inställningarna för Play Protect och inaktivera Play-skydd för alla applikationer.

De försvarar sig genom att säga att Aptoide anses vara säkert av både säkerhetsforskare och Virus Total, så de tror att anledningen helt enkelt är att eliminera konkurrensen.

De lägger mer information på googleplayfair.com-webbplatsen och hoppas kunna hjälpa andra nystartade företag som kan vara under samma omständigheter.

På webbplatsen aptoide.com kan vi hitta de appar som finns i den butiken.