Apple skulle förhandla med brittiska banker om att erbjuda Apple Pay under första halvåret 2015

Apple skulle förhandla med brittiska banker om att erbjuda Apple Pay under första halvåret 2015

Dagen för presentationen av den nya iPhone 6 presenterade Apple-företaget även Apple Pay, en tjänst som de tänker revolutionera världen av mobila betalningar med. Även om Apple Pay för närvarande endast är tillgängligt i USA, Det verkar som att det kan börja sprida sig över hela Europa mycket snart och anlända till Storbritannien under första halvåret 2015..

Det är åtminstone vad de upprepar från The Telegraph, där de bekräftar att Apple kommer att vara nedsänkt i förhandlingar med de mest prestigefyllda bankerna i landet i syfte att börja erbjuda sin tjänst i Storbritannien.

Naturligtvis, som i alla förhandlingar, finns det punkter som kan vara svårare för någon av parterna att anta, och i det här fallet verkar det som om Åtminstone en av bankerna som Apple kommer att förhandla med kommer att visa något obekvämt med mängden kunddata som de kommer att erbjuda Cupertino-företaget för att erbjuda denna betaltjänst till sina kunder..

Det råder ingen tvekan om att detta är förståeligt, speciellt om vi anser att bankerna inte är medvetna om vad som kan leda till Apples inträde i mobilbetalningssektorn.

Trots detta är de också medvetna om den stora möjligheten det innebär, varför de inte vill missa möjligheten att erbjuda betalningar med Apple Pay.

Det är nödvändigt att komma ihåg tillväxten av tjänsten i USA, där den redan finns i 90% av bankerna och en av hundra dollar som betalas digitalt kommer från Apple Pay, siffror att överväga om vi anser att tjänsten bara är kompatibel med företagets produkter.

Källa: The Telegraph.