Apple sänker iPhone-priserna i Kina

iPhone Kina

En minskning av skatter som godkändes den 1 april i Kina har orsakat minskningen av värdet på iPhone, iPad och andra Apple-produkter som marknadsförs där, vilket återspeglades i företagets officiella webbplats riktad mot den kinesiska marknaden.

Som ett resultat av denna skattesänkning justerade Apple priset på viss utrustning utöver de godkända 3%.

Därefter kommer utrustning som iPhone XS med 64 GB att vara värt 8 199 yuan (1 220 $), vilket innebär en minskning på 5,8% jämfört med det ursprungliga värdet, samt kostnaden för iPhone XR som sjönk med cirka 300 yuan. dess värde motsvarar 45 dollar.

I början av januari 2019 hävdade Apples VD Tim Cook att Kinas ogynnsamma ekonomiska förhållanden hade påverkat iPhone-försäljningen negativt det senaste året.

Sedan, innan Kina drabbats av en nedgång i sin ekonomi, presenterade Apple redan problem med försäljningen av sina produkter där, vilket genererade en minskning av inköpet av sina smarta telefoner i följd de senaste tre åren och att detta under det senaste kvartalet har sjunkit. cirka 20%.

Detta, troligen också på grund av den starka konkurrensen som representeras av nationella företag som Huawei, Xiaomi, Vivo och Oppo, vars billigare avancerade smarta utrustning har vunnit mark mot Apple-produkter, vilket skadar dess konsolidering inom den konkurrenskraftiga kinesiska marknaden.

Trots att Apple minskade värdet på vissa datorer är det fortfarande mycket dyrare att skaffa dem jämfört med konkurrenternas.

Trots denna situation anser Apple fortfarande Kina som en grundläggande marknad för sina marknadsföringsstrategier eftersom det bidrar med 15% av den totala försäljningen som genereras årligen.

Under det sista kvartalet minskade intäkterna från Greater China-regionen som motsvarade Hong Kong och Taiwan med 27% jämfört med samma period föregående år, vilket mer och mer visar den nedgång som Apple har upplevt inom den asiatiska jätten. .