Apple planerar att erbjuda betalt innehåll i sin nyhetsapp

Bild: Andrew, de Flickr.

Bild: Andrew från Flickr.

Som upprepat av Reuters verkar allt tyder på att Apple överväger möjligheten att börja erbjuda betalt innehåll i News, the app av nyheter som företaget presenterade förra sommaren.

Med detta drag kommer teknikjätten att tillhandahålla media som publicerar sina nyheter i News ett nytt sätt att kontrollera vem som läser dina artiklar, enligt anonyma källor relaterade till ärendet. Sedan lanseringen av News har tydligen flera publikationer klagat på bristen på information de får från Apple om antalet läsare av sina nyheter genom app.

Så, vi skulle stå inför en mycket intressant åtgärd för alla de medier som erbjuder betalningsposter På sina webbplatser och samtidigt publicerar de sina artiklar i News, till exempel The Wall Street Journal. Anledningen är att den här typen av media hittills har tvingats erbjuda sina artiklar gratis till Nyhetsanvändare, eller att bara visa ett utdrag av dem i syfte att låta läsaren komma åt sidan. mitten webbplats. Också, Förflyttningen gör det möjligt för Apple att skilja sig från alternativ som Facebooks Instant Articles., där inget betalt innehåll är tillgängligt. Ändå är det viktigt att notera att det för tillfället inte finns någon officiell information från Apple, så vi kommer att vara vaksamma för nyheter.

Källa: Reuters.