Apple köper en annan populär kollektivtrafikapp för sina kartor

Gå ombord

Apple är i skuld till sina användare genom att inte erbjuda dem en adekvat karttjänst för sina mobila enheter, så de fortsätter att köpa kartläggningstjänster för att integrera dem i sin karttjänst och får därmed alla nödvändiga förbättringar så att användarna inte behöver kontrollera tredje -partytillämpningar. Det senaste Apple-draget har avslöjats av Jessica Lessin, en tidigare Wall Street Journal-journalist, genom sin blogg.

Enligt sin publikation har Apple just köpt Embark-start-up, grundat 2011, och som är populärt när det gäller trafikinformation för ett antal städer i USA, med mer än en halv miljon användare som använder sina applikationer. Fortsatt publicering är den mest omedelbara effekten, som nämnts, att Android-applikationen återkallas och fortfarande hämtar nedladdningen av motsvarande version för iOS.

En Apple-talesman bekräftade affären och sa till honom:

Apple köper tekniska företag då och då, och i allmänhet talar vi inte om våra syften och planer.

Det är en rörelse som går med i inköp av HopStop och Locationary, med tanken att konkurrera inom kartfältet för sin egen plattform, vilket ger de nödvändiga egenskaperna så att de kan användas under samma applikation.

Naturligtvis har Embark haft problem med att formulera en affärsplan som har gjort det möjligt för försäljningen att snabbt bli en flyktväg.

Gå: Jessica Lessins blogginlägg