Apple kan utveckla en app för att underlätta migrering till Android [Actualizado]

MigracioniOSAndroid

I mitten av september förra året (2015) lanserade Apple appen Move to iOS för att underlätta för alla användare som vill migrera från Android till iOS för att ta sin respektive historik över SMS-meddelanden, multimediainnehåll, favoriter och till och med konton för e-post och kalender. möten från Android-enheten till den nya iOS-enheten med samma WiFi-nätverk.

Det kan tyckas att Apple i princip aldrig skulle starta en applikation med omvänd migreringsfunktion för att underlätta för användare som vill migrera de olika uppgifterna de har från iOS-enheter till Android-enheter, men omständigheterna kan bara tvinga dem till något annat.Och det är att Telegraph publicerade i helgen, baserat på en branschkälla, att Apple skulle ha nått en överenskommelse privat för utveckling av en applikation som underlättar migrering av data från iOS till Android.

Bakom detta avtal ligger trycket från de olika europeiska mobiltelefonföretagen, eftersom de ser att en liten del av kunderna migrerar från iPhone till Android-enheter på grund av svårigheterna att kunna migrera sina data, vilket lämnar Apple i en dominerande ställning när de genomför handelsförhandlingar.

Det återstår bara för Apple att bekräfta om det faktiskt utvecklar den ovannämnda applikationen, vars lansering skulle innebära en förändring av sin strategi baserat på att hålla sina kunder bundna i sitt ekosystem.

(Uppdatering) Trudy Muller, en taleskvinna för Apple, har påpekat BuzzFeed att det nämnda ryktet är helt falskt.