Apple förvärvar skapare av glasögon som kan spela in ögonrörelser

Äpple

I grundton från WWDC i år visade Apple sitt intresse för den förstärkta verklighetens värld med lanseringen av ARKit, a utrustning med vilka utvecklare kan utnyttja potentialen i denna teknik. Företagets intresse för förstärkt verklighet är ganska stort, och är att Apple nyligen skulle ha slutfört förvärvet av en tillverkare av specialglasögon för virtual och augmented reality.

Som eko ​​från MacRumors har Apple köpt SensoMotoric Instruments, ett tyskt företag som ansvarar för utveckling glasögon som kan registrera ögonrörelser och virtuella och augmented reality-plattformar. Trots att detaljerna i affären är okända visar flytten Apples enorma intresse för denna teknik.

Specifikt kan glasögonen vi pratar om följa ögonrörelsen i realtid, något som har många praktiska tillämpningar. Till exempel kan vi använda dessa glasögon för att förbättra sportprestanda eller för att ta reda på vilka områden i en butik som lockar köparnas uppmärksamhet.

Som vi redan har kommenterat vid tidigare tillfällen ryktas det att Apple kommer att testa förstärkta glasögon, så köpet av detta företag Det kommer att ge mycket mening inom Apples planer. Ändå måste vi vänta med att se hur dessa strategiska beslut realiseras. Vi kommer att vara vaksamma för alla nyheter.

Källa: MacRumors