Appdatumet visar spanska projekt av smarta plagg (bärbara)

Soundembracer

Soundembracer, Biosensor, Neki, WeON, Traiblazer och 13.56 var närvarande vid en parad av bärbara projekt inom evenemanget Appdatumet, en trend som planerar att flytta 3000 miljoner dollar 2014 och som visar att i Spanien finns det också initiativ för smarta kläder.

Enheter relaterade till barnsäkerhet, anslutna glasögon, hälsa, mode, musik, turism, äldre- och sjukvård och andra visades.

Trailblazer: en press som leder användaren genom staden efter att ha ställt in en rutt på sin telefon. Soundembracer: förvandlar en toquilla till ett instrument som kan skapa musik med kroppens rörelse.

[…] Det har blivit embryot till en orkester som kommer att uppträda i juni och som kan ingripas live av allmänheten via deras mobiltelefoner.

Soundembracer-enheten med skaparen Gerard Rubio

Neki armband: Att alltid veta var våra barn är. WeON-glasögon: anslutna glasögon tillverkade i Spanien. eNest: säkerhetsarmband för äldre eller sjuka människor. 13.56: anslutet armband som låter dig styra olika enheter från handleden.

[…] Låter dig ändra musiken på vår telefon, stänga av väckarklockan eller spela in data från någon person genom att bara släppa armbandet på smarttelefonen.

Biosensor: adapter som gör det möjligt för Google Glass att mäta vårt fysiska tillstånd.

Bionsensor-adaptern i Google Glass

Emertech, som försöker introducera Google Glass i räddnings- och nödoperationer med stöd av Röda korset och det autonoma universitetet i Madrid. Weartech: Ett projekt utformat för att introducera bärbar teknik i den stora spanska industrin.

Här är en videoöversikt av evenemanget: